Presentació del llibre Indianes al Museu del Disseny de Barcelona

El Centre de Documentació del Museu del Disseny acull la presentació del llibre Indianes. Llibre de mostres de la fàbrica de Josep Anton Fàbregas, Igualada 1815. Llibre de colors de Josep Anton Fàbregas, Igualada 1813.

El llibre mostra dos documents procedents d’una antiga fàbrica d’indianes d’Igualada que han estat guardats durant dos-cents anys per la família Roset, que els va donar a conèixer en una exposició a la sala Portal del Llevador l’any 2013. Conté una fidel reproducció fotogràfica de vint-i-dos dibuixos d’indianes del Llibre de mostres amb la recreació dels corresponents estampats, i la presentació facsímil del Llibre de colors, on s’explica detalladament com fer els colors amb tints naturals.

La introducció, traduïda al castellà i a l’anglès, sobre els complexos processos de la fabricació d’indianes, contextualitza i explica la importància d’aquests documents.

L’edició d’aquest llibre, limitada a tres-cents exemplars numerats, ha estat a cura de Montserrat Combalia i Remigi Combalia; la introducció a càrrec d’Assumpta Dangla i la reproducció fotogràfica dels dibuixos originals, a càrrec de Manel Armengol, disseny gràfic a càrrec de Sílvia Rotllant i Xavier Mula; la traducció a l’anglès a càrrec de Jeffrey Swartz i la correció lingüística a càrrec de Beneta Vidal. El llibre s’ha imprès a Brizzolis. Arte en Gráficas. En aquesta edició hi ha col·laborat la Diputació de Barcelona i la Fundació Història del Disseny.

2018-01-02T12:08:59+00:00 octubre 10th, 2017|